viernes, 8 de febrero de 2013



ENTREVISTA A RAMON BATLLE

Ramon Batlle és professor de ciències a l’escola Pare Manyanet.

·         Quants anys tens?
ü  Tinc 24 anys
·         D’on ets i on vius?
ü  Sóc de Bellvei i visc allí
·         Quina és la teva opinió sobre la iniciativa Comenius?
ü  Crec que és una cosa molt bona per al centre i per als alumnes que teniu la possibilitat de realitzar el Comenius i és una bona experiència de conèixer altres cultures i noves maneres de fer. I per als professors, també, és molt enriquidor poder veure altres maneres d’ensenyar.
·         Quin és el teu paper en aquest projecte?
ü  Com a professor del centre crec que és important col·laborar en els projectes que incia l’escola i que poden ser bons per a aquesta.En el projecte Comenius, m’encarrego de portar una mica el web i col·laborar en allò que faci falta.
·         Què penses  que l’anglès sigui la llengua que es parli en el projecte?
ü  Crec que és necessari que hi hagi una llengua vehicular amb  què comunicar-se entre països i en aquest cas és l’anglès la llengua que es comparteix amb la resta de països participants.
·         Què et sembla més important: la preparació del projecte o les mobilitats a altres països?
ü  Crec que és més important la feina del centre ja que, fruït d’aquesta feina, les mobilitats poden ser un èxit.
·         Quina creus que són les finalitats d’aquest projecte?
ü  Per als estudiants poder veure diferents cultures i diferents maneres de fer, conèixer gent nova i millorar l’anglès. Per als professors veure altres mètodes d’ensenyar i poder enriquir-te com a professor.
·         Què et sembla el tema escollit (The Secrets of Newton’s Apple)?
ü  Em sembla perfecte perquè és un tema relacionat amb les ciències i ens permet fer activitats didàctiques com ara experiments i compartir-los amb la resta de països.
·         Quins creus que són els valors més importants que es poden adquirir en el projecte?
ü  Experiència, empatia cap a altres cultures, fer noves amistats i, bàsicament, viatjant i coneixent altres països t'enriqueix com a persona.
·         Què et va semblar el viatge a Alemanya?
ü  Perfecte, molt bé.
·         Quines activitats es van realitzar durant la mobilitat a Alemanya?
ü  El primer dia vam arribar i vam fer una presentació de l’escola on els alumnes alemanys ens van fer una festa de benvinguda. Després vam poder veure el funcionament del centre i com impartien classe allà.
També ens vam reunir amb els altres professors per preparar les diferents activitats que realitzaríem els diferents països en el Comenius.
A més de tot això, vam poder fer una mica de ruta turística.

·         És molt diferent l’aprenentatge en comparació al d’aquí?
ü  Concretament aquest centre alemany era una escola per a nouvinguts, per tant, treballaven de manera diferent. Es basava en preparar els alumnes nouvinguts per entrar en un centre alemany convencional. En general, la ràtio d’alumnes era més baixa. Com a curiositat us diré que tenien assignatures com ara cuina i tenien una classe per a realitzar aquesta activitat.
·         Què et va semblar la manera de treballar col·lectivament a Alemanya?
ü  Bé, tot i que de vegades pot resultar complicat ja que es noten les diferents maneres de pensar, però tot i així, aquest fet fa que sigui més enriquidor, també.
Els nostres reporters amb l'entrevistat
 Gràcies pel teu temps, i a reveure!

No hay comentarios:

Publicar un comentario